top of page
Sök
  • Skribentens bildSocionomsektionen

LILA BLIR ROSA


Socionomsektionen vill bidra till cancerforskningen: En av tre får cancer, men alla drabbas. Bidra till forskningen så att fler överlever💗

Tillsammans med bröstcancerfonden vill vi i styrelsen uppmärksamma oktober månads rosa bandet-kampanj:

Syftet med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj är att finansiera forskning, sprida kunskap om cancer och bidra till att flera får en chans till överlevnad när diagnosen ställs.

Kort om bröstcancer: - Drygt 60 000 personer i Sverige får varje år ett cancerbesked. Av dem får närmare 8 000 diagnosen bröstcancer, som är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor. - Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt och på att behandlingsmetoderna blivit bättre.

Passa på att bidra du med, för att få forskningen att gå framåt, för alla som förlorat kampen, för de som kämpar och för alla som på något vis drabbats genom anhörig, vän eller närstående.


Låt oss gå ihop och bekämpa cancern en gång för alla.

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Handlingar till stormöte HT23

Nästa vecka är det dags för Socionomsektionens stormöte! Nedan finner ni handlingarna till stormötet, däribland nomineringarna till styrelsen VT24. Samtliga socionomstudenter vid Lunds universitet är

bottom of page